Γιατί ο Σέρτζιο Ολιβέιρα είναι η κίνηση ματ του Ολυμπιακού; Ποια είναι η στρατηγική πίσω από την επιλογή;

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως βρήκε την ιδανική λύση για το κέντρο της ομάδας του με την προσθήκη του Σέρτζιο Ολιβέιρα. Μετά την αναζήτηση ενός χαφ που θα μπορούσε να ενισχύσει την ομάδα χωρίς να διαταράξει την αρμονία των αποδυτηρίων, οι ερυθρόλευκοι κατέληξαν στον Πορτογάλο μέσο, ο οποίος διαθέτει πλούσιο ποδοσφαιρικό βιογραφικό, συμπεριλαμβανομένης της θητείας του στη Ρόμα υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο.

Αυτό που έκανε τον Ολυμπιακό να επιλέξει τον Ολιβέιρα ήταν η πειθαρχημένη συμπεριφορά του και η ηρεμία που διατηρούσε στις προηγούμενες ομάδες του. Ο παίκτης διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητούσε η ομάδα, είναι σταθερός, ακολουθεί τους κανόνες, και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερα απ’ όσα είχε δώσει ο Αντρέ Όρτα στην περσινή σεζόν.

Αν και ο Ολιβέιρα δεν έχει αγωνιστεί σταθερά από τον Φεβρουάριο, όταν και έπαιξε τα τελευταία επίσημα λεπτά του με τη Γαλατασαράι, το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο. Στο τελευταίο παιχνίδι της Γαλατά τον Μάιο, αγωνίστηκε για δύο λεπτά, ωστόσο οι πραγματικές ευκαιρίες του στη νέα του ομάδα αναμένονται να ξεκινήσουν σύντομα.

Ο Ολιβέιρα έρχεται με μεγάλη εμπειρία από πρωταθλήματα όπως της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, αλλά στον Ολυμπιακό γνωρίζει πολύ καλά ότι η θέση στην ενδεκάδα δεν θα του δοθεί μόνο λόγω του βιογραφικού του. Ο Πορτογάλος χαφ έχει συνειδητοποιήσει πως θα χρειαστεί να δείξει την αξία του μέσα από σκληρή δουλειά στις προπονήσεις και θα πρέπει να αποδείξει στον προπονητή του, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ότι μπορεί να προσφέρει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Ο Ολιβέιρα δεν θα είναι μόνος στο κέντρο του Ολυμπιακού, καθώς οι επιλογές του Μεντιλίμπαρ είναι πλούσιες. Δίπλα του υπάρχουν παίκτες όπως οι Τσικίνιο, Έσε, Στάμενιτς και Ντάνι Γκαρθία, δημιουργώντας έναν υγιή ανταγωνισμό για τις θέσεις στο κέντρο. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε αγώνα, δύο ή και τρεις από αυτούς τους παίκτες μπορεί να μην επιλεγούν για την ενδεκάδα, ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού.

Ο Μεντιλίμπαρ φαίνεται να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον Ολιβέιρα, καθώς μόλις έμαθε για τη διαθεσιμότητά του, έδωσε το «πράσινο φως» για την απόκτησή του χωρίς δεύτερη σκέψη. Ωστόσο, ο ίδιος ο Ολιβέιρα θα πρέπει να αφήσει πίσω του την κακή δεύτερη περίοδο που είχε με τη Γαλατασαράι και να αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στους «ερυθρόλευκους».

Ο χρόνος θα δείξει πόσο γρήγορα θα ενσωματωθεί ο Σέρτζιο Ολιβέιρα στην ομάδα, αλλά το σίγουρο είναι πως θα έχει πολλές ευκαιρίες να αποδείξει την αξία του στο χορτάρι. Ο Ολυμπιακός δεν βασίζεται μόνο στο βιογραφικό του, αλλά και στη δέσμευση του παίκτη να επανέλθει σε κορυφαίο επίπεδο, κάτι που όλοι στον Θρύλο, αναμένουν με ανυπομονησία.
Πηγή : https://www.redfreaks.gr/giati-o-sertzio-oliveira-einai-i-kinisi-mat-tou/