Μεντιλίμπαρ: Αυτό είναι το μυστικό του Ολυμπιακού για να κερδίσει τον Άρη!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παικτών του στις στημένες φάσεις, αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτού του τομέα για την πορεία της ομάδας του. Ο Ισπανός προπονητής, που έχει αναλάβει τα ηνία του Ολυμπιακού, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτήν την πτυχή του παιχνιδιού, καθώς πιστεύει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στα κρίσιμα σημεία της φετινής σεζόν.

Τις τελευταίες ημέρες, στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, οι ασκήσεις και οι οδηγίες του Μεντιλίμπαρ επικεντρώνονται στις στατικές φάσεις, θέλοντας να βελτιώσει τόσο την επιθετική όσο και την αμυντική προσέγγιση της ομάδας. Οι στημένες φάσεις, όπως τα κόρνερ και τα φάουλ, μπορούν να είναι καθοριστικά σε έναν αγώνα, και αυτός είναι ο λόγος που ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», και ο Μεντιλίμπαρ έχει ξεκινήσει να καταστρώνει τα πλάνα του για το βασικό σχήμα. Ένας από τους παίκτες που αναμένεται να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα είναι ο Σέρτζιο Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος μέσος θεωρείται κομβικός για το παιχνίδι του Ολυμπιακού, προσφέροντας την απαραίτητη δημιουργικότητα και τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση.

Με την τακτική καθοδήγηση του Μεντιλίμπαρ, ο Ολιβέιρα θα έχει ρόλο-κλειδί στον αγώνα με τον Άρη, καθώς η ικανότητά του να βρίσκει την κατάλληλη κάθετη πάσα θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Ο Μεντιλίμπαρ αναμένεται να καταλήξει στην τελική ενδεκάδα την Παρασκευή, όταν και θα ανακοινώσει ποιοι παίκτες θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Άρη. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να συνεχίσει τις νικηφόρες εμφανίσεις, και η βελτίωση στις στημένες φάσεις μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό.
Πηγή : https://www.redfreaks.gr/mentilibar-afto-einai-to-mystiko-tou-olybiakou-gia-na-kerdisei-ton-ari/