Ολυμπιακές αναλύσεις : Τα νούμερα υποταγής ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ο εξωγήινος και τα… “νούμερα”!

Ολυμπιακές αναλύσεις : Τα νούμερα υποταγής ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ο εξωγήινος και τα… “νούμερα”!

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος(κανονική περίοδο), θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια πραγματικά στοιχεία που ξεχωρίζουν τον Θρύλο από τους υπόλοιπους όπως για παράδειγμα τον ΠΑΟΚ.

nefos2

Δείτε την ανάλυση του φίλου μας στη σελίδα : Ολυμπιακές αναλύσεις

Θα πει κανείς , καλά με τον ΠΑΟΚ ασχολείσαι;

Μα ο ΠΑΟΚ διαχρονικά, ασχέτως με την τεράστια διαφορά των δύο ομάδων , «ουρλιάζει» εναντίον του Ολυμπιακού, λες και υπήρξε ποτέ ανταγωνιστής του. Όπως και φέτος , έτσι και τα τελευταία χρόνια του «Ρώσου», αλλά και τα προηγούμενα, τόσο τα χρόνια της κυριαρχίας του Ολυμπιακού όσο και αυτά που κυριάρχησε ο ΠΑΟ και λιγότερο η ΑΕΚ.

Αν φέρναμε έναν εξωγήινο, του «φυτεύαμε» στον εγκέφαλο τις απαραίτητες γενικότερες γήινες πληροφορίες αλλά και τις ειδικότερες περί αθλητικών και οπαδικών, τότε παρακολουθώντας (ο εξωγήινος) τις αντιδράσεις των οπαδών , ηγετών, δημοσιογράφων κρατικών-πολιτειακών παραγόντων και μη , όλων των παοκτζήδων, θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι ο Θρύλος και ο ΠΑΟΚ διεκδικούν κάθε χρόνο ανελλιπώς το πρωτάθλημα , αλλά το κερδίζει ο Ολυμπιακός στον πόντο. Κάθε χρόνο. Εξού και οι υπερμεγέθεις (γραφικότατες τελικά) αντιδράσεις του ΠΑΟΚ. Φυσικό θα ήταν μόνο αν βγαίνεις πάντα δεύτερος οριακά και μάλιστα πάντα πρώτος να είναι ο Ολυμπιακός. Λογικές θα ήταν.

Ρε τον φουκαρά τον εξωγήινο σε τι πείραμα, τι δοκιμασία τον υποβάλαμε!

Θα πρέπει να έκαψε «μητρική», να χτύπησε «εγκέφαλο», να τερμάτισε «μνήμες» όταν του «φορτώσαμε» τελικά και τα πραγματικά στοιχεία. Ποια είναι αυτά; Μα φυσικά οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων.
«Καλά ρε φίλε», θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς, βρήκες την ευκαιρία φέτος που η διαφορά είναι 40 βαθμοί και ο ΠΑΟΚ στην τέταρτη (και καταϊδρωμένος) θέση να κάνεις συγκρίσεις; Μα εδώ βρίσκεται η ουσία φίλοι μου. Δεν αναφέρομαι σε μια (ίσως συγκυριακή) χρονιά.

Παρουσιάζω λοιπόν τις διαφορές σε βαθμούς στα 18 τελευταία (από τα 20) Ελληνικά πρωταθλήματα που «βρήκαν» πρώτο τον Θρύλο, μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Τα έντεκα (11) από αυτά διεξήχθησαν με δεκαέξι (16) ομάδες(30 αγωνιστικές) τα έξι (6) με δεκαοκτώ (18) ομάδες (34 αγωνιστικές) και ένα(1) με δεκατέσσερις (14) ομάδες (26 αγωνιστικές). Δηλαδή ο μέσος όρος των αγώνων για τα δεκαοκτώ πρωταθλήματα είναι τριανταένας (31) αγώνες περίπου.

Η διαφορά των δύο ομάδων σε βαθμούς κατά μέσο όρο είναι περίπου εικοσιδύο (22) βαθμοί ανά πρωτάθλημα. Είκοσι δύο κατά μέσο όρο σε «βάθος» δεκαοκτώ πρωταθλημάτων. Γι αυτό λέω θα τον τρελάνουμε τον εξωγήινο!

Η περσινή διαφορά των σαράντα (40) βαθμών αποτελεί ρεκόρ. Ε και; Φέτος δεν «σκούζουν» ακόμα παραπάνω;

Μη νομίζετε ότι δεν υπήρξαν ανάλογες;

Την περίοδο 1999-2000 ήταν 37 βαθμοί σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών.

Το ρεκόρ σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών ήταν 35 βαθμοί την περίοδο 2007-2008. Τότε ήταν νταμπλ σκορ. 70 ο Θρύλος, 35 η ανταγωνιστική ομάδα, ο ΠΑΟΚ!

Ο μέσος όρος των θέσεων που καταλάμβανε ο ΠΑΟΚ σε αυτά τα 18 πρωταθλήματα που «πήρε» ο Ολυμπιακός είναι 4,2. Δηλαδή κατά μέσο όρο έβγαινε τέταρτος (4ος) με ολίγο από πέμπτος (5ος).

Άντε να δούμε κι αν υπήρξαν σε αυτές τις δεκαοκτώ πρωτιές του Ολυμπιακού και ψήγματα ανταγωνισμού ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ «τελείωσε» δεύτερος (2ος) μόλις τρεις χρονιές. Για να υποστηρίζεις ότι διεκδίκησες το πρωτάθλημα, τις περισσότερες φορές πρέπει να είσαι ο επόμενος, ο δεύτερος, όχι ο τρίτος.

Οι διαφορές(σε βαθμούς) αυτές τις χρονιές ήταν 17, 15 και 8 βαθμοί.

Καλά με διαφορές 17 και 15 βαθμούς δεν «χωράει» συζήτηση.

Και οι οκτώ βαθμοί κατά τη γνώμη μου είναι πολλοί. Νομίζω ότι γενικότερα(αριθμητικά) για να είσαι σχετικά κοντά σε έναν μεγαλύτερο αριθμό πρέπει να έχεις τουλάχιστον το 90% αυτού.

Σε εκείνο το πρωτάθλημα (2008-2009) ο Ολυμπιακός είχε 71 και ο ΠΑΟΚ 63.

Επειδή κάποια φορά μπορεί να αυξηθεί (η να μειωθεί) η διαφορά στο τέλος (έτσι ώστε η τελική να είναι λίγο πλασματική) οφείλω να σας ενημερώσω ότι τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος ήταν έντεκα (11) βαθμοί. Και έξι πριν το τέλος εννέα(9). Όπως βλέπουμε δεν δημιουργήθηκε στο τέλος.

Ας δούμε τώρα τι γίνεται στα τελευταία χρόνια του Μαρινάκη αλλά και του Σαββίδη.

Στα έξι (6) χρόνια του Μαρινάκη η κατά μέσο όρο διαφορά των δύο ομάδων παραμένει εικοσιδύο βαθμοί. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Ο ΠΑΟΚ κατά μέσο όρο τερματίζει τρίτος (3ος). Τις δύο φορές που τερμάτισε δεύτερος ήταν δεκαεφτά (17) και δεκαπέντε (15) βαθμούς πίσω. Πέρυσι την περίοδο 2014-15 τερμάτισε τρίτος αλλά με δεκατρείς (13) βαθμούς διαφορά.

Συμπέρασμα τίποτε δεν άλλαξε , κανένας ανταγωνισμός δεν εμφανίστηκε που να δικαιολογεί (όπως πάντα) το «σκούξιμο». Μόνο προπαγάνδα , λαϊκισμός, «πες πες κάτι θα μείνει». Είναι και οι μέρες μας τέτοιες που ευνοούν περισσότερο. Χαϊδεύεις αυτιά και κάνεις τη δουλειά σου.

Απόδειξη των παραπάνω είναι και η περίπτωση Μελισσανίδη-ΑΕΚ.

Ξεκάθαρα τα βέλη του Μελισσανίδη είναι εναντίον του Μαρινάκη, που είναι τα τελευταία χρόνια στον Θρύλο. Πριν δεν υπήρχε.

Προσέξτε σε αυτά τα τελευταία έξι (6) πρωταθλήματα του Ολυμπιακού τις επιδόσεις της ΑΕΚ.

Αρχικά 23 βαθμούς πίσω(3η θέση).Μετά εικοσιπέντε (5η θέση). Την τρίτη χρονιά Μαρινάκη πενήντα βαθμοί (15η θέση-υποβιβασμός). Μετά Γ Εθνική (την πήγανε μόνοι τους, ο Μελισσανίδης). Μετά Β Εθνική. Εφέτος τριανταένα (31) βαθμοί (3η θέση).

Στα χρόνια του Μαρινάκη λοιπόν η διαφορά των δύο ομάδων είναι χαοτική!

Σκεφτείτε – μετά από όλα αυτά τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ, αλλά και τις (θεατρινίστικες) αντιδράσεις – να υπήρχε πράγματι έστω και υποτυπώδης ανταγωνισμός με αυτές τις ομάδες.

Πρωταθλήματα θα είχαν διακοπεί, Αγώνες θα γίνονταν μόνο «κεκλεισμένων των θυρών», και μόνο με τους όρους που θα απαιτούσε η τρόικα (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-ΠΑΟ). Φυσικά πρωταθλητές θα όριζε ο Κοντονής. Κάποιον από τους τρεις. Ή αυτοί ή όχι πρωτάθλημα.

Νομίζετε ότι όλες αυτές οι κραυγές ακούγονται για οποιοδήποτε άλλο διαφορετικό λόγο εκτός από την δια της βίας καθαίρεσης του Ολυμπιακού από την πρώτη θέση;;