Γιατί το sex με ρομπότ είναι αναπόφευκτο και έρχεται με ορμή
Η μεγάλη οθόνη ήδη μας προετοίμασε για τους εραστές της ζωής μας στο μέλλον από τότε που το Metropolis του Φριτζ Λαγκ έγραψε ιστορία στο σελιλόιντ. Σήμερα οι ερωτικοί και δη μηχανικοί σύντροφοι πλέον περνάνε από τη φαντασία στην πραγματικότητα και θα χαρίζουν ηδονές πολύ πιο σύντομα από όσο θα υπέθετε κανείς.
Αυτό αποκάλυψε ερευνητής της τεχνητής νοημοσύνης σε συνέντευξη Τύπου αφιερωμένη στα διαδραστικά σεξουαλικά παιγνίδια και στις σχέσεις με ανθρωποειδή στο Λονδίνο επιβεβαιώνοντας ότι οι σεξουαλικές σχέσεις με ρομπότ είναι κάτι που αφορά το πολύ, μα εξαιρετικά πολύ, κοντινό μέλλον.
Εάν το σινεμά και η τηλεόραση, με τα πρόσφατα παραδείγματα των Ex Machina και Westworld ασχολήθηκαν με την ιδέα των ανθρωποειδών ως αντικειμένων ηδονής, τα σεξουαλικά ρομπότ παραμένουν προς το παρόν στη ζώνη της επιστημονικής φαντασίας.
“Αυτό θα αλλάξει πολύ σύντομα”, προβλέπει ο Ντέιβιντ Λέβι. “Όταν θα φθάσουν τα πρώτα σεξουαλικά ρομπότ, κάποια στιγμή του επόμενου έτους” όλα θα είναι αλλιώς. Η καλιφορνέζικη εταιρία Abyss Creations ανακοίνωσε ότι έχει την πρόθεση να βγάλει στην αγορά ήδη από το 2017 σεξουαλικά ρομπότ που θα έχουν όλα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά.
Στα πλαίσια του συμποσίου που οργανώθηκε αυτήν την εβδομάδα από το πανεπιστήμιο Goldsmiths παρουσιάσθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των σεξουαλικών ηλεκτρονικών παιγνιδιών, όπως η εφαρμογή του κινητού που επιτρέπει στα ζευγάρια να ανταλλάσσουν φιλιά εξ αποστάσεως και ονομάζεται Kissenger. Ή όπως το Teletongue, μία άλλη εφαρμογή που προτείνει την ανταλλαγή ήχων και αίσθησης της επαφής με τη γλώσσα και αναπτύσσεται στο πανεπιστήμιο του Τόκιο.
Η Λιν Χολ, του τμήματος Επιστημών Πληροφορικής του βρετανικού Πανεπιστημίου του Sunderland θεωρεί ότι τα ρομπότ μπορούν να δημιουργήσουν “μία καταπληκτική σεξουαλική εμπειρία”.
“Υπάρχουν τόσα πλεονεκτήματα στο σεξ με ρομπότ… Είναι ασφαλές, δεν κολλάτε νοσήματα, μπορείτε να έχετε τον έλεγχο” λέει η ερευνήτρια που θεωρεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος το ρομποτικό σεξ να αντικαταστήσει το σεξ μεταξύ ανθρώπων.
“Μας υποβάλλουν σε ένα είδος ηθικού πανικού…”
“Είναι αηδιαστικό… Κανείς δεν θα κάνει πια έρωτα με άνθρωπο” σχολίασε η Λιν Χολ για την καμπάνια μίσους ενάντια στη ρομποτική. “Όμως οι άνθρωποι παρακολουθούν συστηματικά πορνό και, ωστόσο, συνεχίζουν να κάνουν σεξ με συνανθρώπους τους” πρόσθεσε.
Ο Ντέιβιντ Λέβι, συγγραφέας του βιβλίου “Έρωτας και σεξ με ρομπότ” (2007), το οποίο και έδωσε τον τίτλο στο συμπόσιο του Λονδίνου, το προχωρά ακόμη περισσότερο και προβλέπει ότι ο άνθρωπος θα μπορεί να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο γάμου με ρομπότ ήδη από το 2050.
Τα ρομπότ του μέλλοντος θα είναι “υπομονετικά, ευγενικά, προστατευτικά, θα μπορούν να αγαπούν”, δεν θα είναι “ποτέ ζηλιάρικα, καυχησιάρικα, αλαζονικά, βίαια…εκτός βέβαια εάν δεν τα επιθυμείτε”, λέει ο βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, που οραματίζεται γονείς ρομπότ που θα μπορούσαν να γίνουν κοινωνική νόρμα, στο πλαίσιο ενός νομοθετικού πλαισίου με αντικείμενο την “ρομποτική ταυτότητα”.
Θα έρθει ο καιρός που η θεωρητική συζήτηση θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε νομοθεσία και οι συνέπειες αυτού του νομικού πλαισίου θα είναι θεαματικές” αναφέρει.Προς το παρόν ωστόσο, η προοπτική σεξουαλικών σχέσεων με ένα ανθρωποειδές είναι κάτι πολύ μακρινό για τον περισσότερο κόσμο, λέει η φοιτήτρια του City University του Λονδίνου Εμμα Γιαν Ζανγκ, η οποία εργάσθηκε στο πρωτότυπο του Kissenger.
Έρευνα του Ινστιτούτου Απεικόνισης της Μαλαισίας που έγινε σε συνεργασία με το City University δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι ανοικτοί στην πιθανότητα ανθρώπινα όντα να ελκύονται από ρομπότ, ωστόσο οι περισσότεροι δεν έχουν καμία όρεξη να πάρουν για εραστή/ερωμένη ένα ρομπότ.
Μέχρι αύριο.
Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr