Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ : ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ
Υλικά
1½ κιλό κρέας λαγού κατά προτίμηση από τη Λεωφόρο σε μερίδες
3 σκελίδες σκόρδο Παιανίας, ψιλοκομμένες
1 φλ. τσ. Ελαιόλαδο για ΛΑΔΩΜΑ και ΠΑΣΤΕΛΩΜΑ “MITROGLOU”
2 κιλά κρεμμυδάκια Παιανίας για στιφάδο
3 φλ. τσ. φρέσκες ώριμες ντομάτες, περασμένες απ᾿ το μούλτι
1 κ. σ. πελτέ
1 ποτ. Νερού… ή… ΟΥΖΟΥ, λευκό ξηρό κρασί μάρκας ΚΑΠΙΝΩ!
1 πρέζα ζάχαρη… ξέρετε τι!
2 δαφνόφυλλα ΕΦΗΒΟΥ, ΤΕΝΤΩΜΕΝΑ
½ κ. γλ. Μπαχάρι ΜΕ ΧΑΡΗ
2 κ. σ. ξύδι … ή μάλλον ΠΟΛΥ ΞΥΔΙ ΜΑΡΚΑΣ «ΑΝΤΙΚΕΙΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ»
αλάτι – πιπέρι
ΤΡΙΤΗ : ΣΟΥΠΑ Kale, ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ CHORIZO
Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος «ΜΑΝΩΛΑΣ»
3 μέτρια κρεμμύδια «ΦΟΥΤΣΑ ΠΑΛΙ» ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
2 ντομάτες «ΠΡΟΚΡΙΣΗ»
1 πιπεριά
4 σκελίδες σκόρδο ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ
Πάπρικα, πιπέρι, αλάτι μαρκας «ΣΑΣ … Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ»
Λίγη φρυγανιά τριμμένη (για να τραβήξει τα υγρά των Πορτογαλικών λαχανικών στο μείγμα)
2 αυγά χτυπημένα ΚΑΛΑ – ΚΑΛΑ (για το πανάρισμα… ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ)
Φρυγανιά (για το πανάρισμα) ΤΟ ΙΔΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ : ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Υλικά
1 πακέτο (450 γραµµ.) φύλλο κρούστας «ΒΛΑΝΤΟ ΒΑΙΣ»
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για τα φύλλα για ΛΑΔΩΜΑ και ΠΑΣΤΕΛΩΜΑ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
80 γραµµ. Βούτυρο ΣΑΛΛΛΛΛΟΝΙΚΗΣ
200 γραµµ. σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο φρέσκο γάλα ΤΟΥΜΠΑΣ ΣΕ ΛΕΩ
1 κιλό φέτα θρυμματισμένη, ΟΟΟΟΟΧΙ ΚΑΣΕΡΙ… ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ!!!!
2 αυγά ΔΙΚΡΟΚΑ ΑΠΟ ΔΙΚΕΦΑΛΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
2 κρόκους ΤΟ ΙΔΙΟ
φρεσκοτριµµένο πιπέρι
[youtube id=”PdMBfrZTmpU” width=”620″ height=”360″]